Decizie de impact la Dinamo! Instanța a respins propunerea de modificare a planului de reorganizare pentru asociația care deține drepturile de patrimoniu ale clubului. În caz de faliment, stema va fi scoasă la licitație | EXCLUSIV

Decizie de impact la Dinamo! Instanța a respins propunerea de modificare a planului de reorganizare pentru asociația care deține drepturile de patrimoniu ale clubului. În caz de faliment, stema va fi scoasă la licitație | EXCLUSIV
Sigla dinamovista intr-o coregrafie din peluza la meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Steaua Bucuresti, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 18 februarie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
  • Publicat:
  • Actualizat:

Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, acționar în cadrul SC Dinamo 1948 SA cu o cotă de 7,03%, a primit, miercuri, o veste dură din partea justiției. Propunerile de modificare a planului de reorganizare, prin care societate ar fi radiat peste 90% din valoarea restituirilor, a fost respins de judecătorul sindic și, astfel, creanțele care trebuie achitate rămân la o sumă însemnată.

ACS FC Dinamo, acționar în cadrul clubului cu 7%, în insolvență din 2010, riscă falimentul. Stema și culorile SC Dinamo 1948 SA aparțin ACS FC Dinamo

Încă din princepsul acestui articol trebuie să prezentăm structura SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal care evoluează în Superliga. În cadrul „SC-ului” fac parte Red&White 2022 Management (80% cotă socială), Asociația Peluza Cătălin Hîldan (12 %), Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București (7%), plus alți acționari cu o cotă de sub 1% – Lotus Perfect, Asociația Dinamo Socios, Andrei Cionca și Sorin Preda.

Iar acum ne oprim la Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo sau, așa cum tradițional este cunoscută la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare cu Calea Floreasca, „Dinamo- Badea”. Nicolae Badea, actualmente președinte fondator SC Dinamo 1948 SA și fost acționar și președinte al Consiliului de Administrație al SC Dinamo, cel care controlează ACS FC Dinamo, societate aflată, la rândul ei, în insolvență.

Și încă un detaliu, ACS FC Dinamo este în reorganizare judiciară încă din anul 2010.

În plus, conform statului SC Dinamo 1948 SA, ACS FC Dinamo, societate din care se naște societatea pe acțiuni în anul 2005, deține drepturile de patrimoniu asupra denumirii FC Dinamo București, siglei cu cei doi „câini” și culorilor alb-roșu și galben. Acestea sunt cedate către SC Dinamo, conform statutului societății, cu drept exclusiv de folosire sportivă.

Evident că după 2005 palmaresul aparține lui Dinamo 1948. Începând cu ediția de campionat 2005-2006. Până atunci palmaresul aparține lui FC Dinamo (n.r. ACS FC Dinamo). Din 1948 până în 2005 (n.r. Clubul Sportiv Dinamo nu are nicio bucățică de palmares?) Nu, pentru că în 1993 și în 1995 întreg palmaresul a fost transferat de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, s-a transformat în Asociația Fotbal Club Dinamo” – Nicolae Badea, 2 februarie 2023, pentru PlaySport.

În caz de faliment al ACS FC Dinamo București, drepturile de patrimoniu ale clubului de fotbal Dinamo din Superliga, deținute de ACS FC Dinamo, vor fi scoase la licitație de un lichidator!

În acest context, decizia justiției, care miercuri a respins modificarea de plan prin care ACS FC Dinamo București spera, prin propunerea administratorului judiciar, să radieze parte din datorii, devine foarte importantă pentru suflarea dinamovistă.

  • 46.228.367 lei este valoarea creanței deținută de AFP Sector 1 la masa credală a ACS FC Dinamo (FOTO SUS)
  • 93,11 % reprezintă procentul creanței AFP Sector 1 din totalul creanțelor cu drept de vot în Adunarea Generală a Creditorilor ACS FC Dinamo
  • 8% din întreaga valoare a masei credale ar mai fi trebuit achitată de debitor (ACS FC Dinamo) conform planului de reorganizare funcțional votat în 2019

Instanța a fixat un nou termen pentru continuarea procedurii de reorganizare judiciară pentru luna septembrie.

Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de confirmare a modificării planului, ca neîntemeiată. Acordă termen la data de 04.09.2024, ora 09.00 cu citarea părţilor, administratorul judiciar cu menţiunea de a indica dacă debitoarea se conformează planului confirmat şi de a formula propuneri în consecinţă, pe care le va pune în discuţia adunării creditorilor, cu suficient timp înainte de termen pentru a curge termenul de contestaţii. Cu drept de a formula recurs în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii. Recursul va fi depus la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii prin mijlocirea grefei instanţei, azi 14.02.2024.
Document: Hotărâre intermediară  399/2024  

Clubul Sportiv Dinamo (Ministerul Afacerilor Interne) solictă penalități de întârziere de peste 7 milioane lei pentru o datorie de 150.000 lei! Administratorul judiciar a contestat creanța curentă 

În procesul de insolvență al ACS FC Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo (MAI) solicită o creanță curentă, în baza unui contract pentru utilizarea terenului sintetic din Parcul Sportiv Dinamo, de 7,7 milioane lei. Interesant este că în mare parte, suma o reprezintă penalități de întârziere pentru un debit de 149.000 lei. Judecătorul sindic consideră netemeinică această cerere de plată.

  • „Cererea de plată nr. 4.958.306/07.09.2023, formulată de Clubul Sportiv Dinamo București, prin care se solicită plata sumei de 7.769.985,3 lei constând în penalități înregistrate aferente facturilor emise de către CS Dinamo București în perioada ianuarie – noiembrie 2019 și neachitate astfel cum sunt acestea detaliate în situația nr. 4627454/05.10.2022 atașată cererii de plată.

„Administratorul judiciar menționează că a solicitat debitoarei informații legate de întinderea și realitatea acestei creanțe solicitate, iar prin adresa nr. 4936278/16.11.2023 CS Dinamo București a comunicat faptul că suma de 7.769.985,30 lei reprezintă penalitățile de întârziere aplicate facturilor emise pentru debitul principal de 149.016,00 lei, pentru utilizarea terenului sintetic și desfășurarea unor competiții pentru liga a -4 a de Fotbal în perioada 2018 – 2019, aceste penalități fiind detaliate în situația nr. 4627454/05.10.2022, atașată.

Se mai arată că penalitățile au fost calculate la nivelul dobânzii legale penalizatoare conform prevederilor Ordonanței nr. 13/24.09.2011, de la data emiterii facturilor și până la data achitării acestora.

Analizând modalitatea de calcul a dobânzilor, se constată caracterul nelegal al modului de calcul, ceea ce denotă netemeinicia cererii de plată”. 

Iar ACS FC Dinamo mai are o altă importantă cerere de plată curentă, realizată după intrarea în procedura de insolvență, din partea Direcția Generală Venituri Buget Local sector 2 București. Și aici, valoarea reprezintă zeci de milioane de lei și este, la fel, contestată de administratorul judiciar al ACS.

  • „Cererea de plată nr. 117872/29.05.2023 formulată de către DVBL (Direcția Generală Venituri Buget Local sector 2 București), prin care se solicită plata sumei de 45.730.279,00 lei reprezentând creanțe născute în procedura de insolvență a debitoarei.

„Administratorul Judiciar consideră că această cerere de plată curentă pentru plata unor impozite născute ulterior deschiderii procedurii de insolvență în cuantum de 45.730.279,00 lei, pentru suma de 23.069.255,00 lei precum și pentru suma de 365.206 lei, nu se mai impune reanalizarea cererii de plată.

În ceea ce privește diferența în cuantum de 22.295.818,00 lei, apreciem cererea ca fiind neîntemeiată, raportat în primul rând la faptul că aceasta conține și sume născute anterior deschiderii procedurii insolvenței, dar și raportat la faptul că aceste sume nu sunt justificate de niciun înscris care să clarifice temeiul în care au fost impuse aceste sume, respectiv nu există titluri de creanță fiscale pentru aceste sume, nu reiese ce anume reprezintă aceste sume, perioada pentru care sunt ele calculate, perioada de calcul a accesoriilor și modalitatea de calcul”.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă asigur că Poliția știa'
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă asigur că Poliția știa'
Presa din Grecia l-a jignit pe Gigi Becali, după ce a văzut declarația despre Răzvan Lucescu
Presa din Grecia l-a jignit pe Gigi Becali, după ce a văzut declarația despre Răzvan Lucescu
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a…
Revenirea lui Ianis Hagi în lotul lui Rangers ridică semne de întrebare în Scoția: „Un caz ciudat, totul e în aer!”
Revenirea lui Ianis Hagi în lotul lui Rangers ridică semne de întrebare în Scoția: „Un caz ciudat, totul e în…
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Cum a ajuns să arate arbitrul ”Brad Pitt” Alexandru Tudor, la 53 de ani. Și-a lăsat barba lungă, cântă în biserică, seamănă cu un călugăr și a luat calea credinței
Cum a ajuns să arate arbitrul ”Brad Pitt” Alexandru Tudor, la 53 de ani. Și-a lăsat barba lungă, cântă în…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
O tânără de 27 de ani a făcut infarct şi a murit la birou. Leşinase mai devreme, dar nu a fost lăsată să plece
O tânără de 27 de ani a făcut infarct şi a murit la birou. Leşinase mai devreme, dar nu a…
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: Un om cu suflet mare
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de…
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Se schimbă obligatoriu buletinul. România, obligată de UE. Decizie vineri, 4 octombrie
Se schimbă obligatoriu buletinul. România, obligată de UE. Decizie vineri, 4 octombrie
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Suspendarea pentru dopaj a lui Paul Pogba a fost redusă de la patru ani la 18 luni
Suspendarea pentru dopaj a lui Paul Pogba a fost redusă de la patru ani la 18 luni
🚦 Cine are prioritate pe galben intermitent, pietonul sau mașina?🚦
🚦 Cine are prioritate pe galben intermitent, pietonul sau mașina?🚦
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen…
×